لیست اختراعات مهدي فرزين
وسايل گازسوزي كه امروزه توليد مي شونداز همه نظر داراي ايمني كافي مي باشند، جز از نظر هدايت دود(مونواكسيد كربن دي اكسيد كربن)؛ مثلا در لوله بخاري هايي كه يك طرف آنها كونيك( مخروطي) مي باشد و به صورت نر و مادگي در داخل هم قرار مي گيرند و واسطه اي براي هدايت دود، از وسايل گازسوز به محيط بيرون هستند، در مقابل ضربه مقاوم مي باشند و با كوچكترين ضربه وارد شده از هم جدا مي شوند و يا از داخل دريچه نصب شده روي ديوار يا لوله خروجي بيرون مي آيند. در اين لوله ها چون به صورت استاندارد توليد نمي شوند و مصرف كنندگان نيز از آنها به صورت صحيح استفاده نمي كنند و هم چنين نتوه ي تنظيم آنها دشوار مي باشد و براي انطباق آنها بايد از نيروي زيادي استفاده كنيم. به طور مثال وقتي لوله ها و زانوها را تنظيم مي كنند اگر كوتاه باشند و به دريچه ي ديوار نرسند، اين ميزان فاصله را ميان لوله ها تقسيم مي كنند و آنها را مقداري از داخل هم بيرون مي آورند تا با اين روش آنها را به دريچه ي روي ديوار نصلي، كنند؛ با اين كار آب بندي مابين لوله ها از بين رفته و باعث نفوذ دود در محيط مي شوند. و يا وقتي لوله ها بلند است از سر لوله ها مي برند و آنها را با فشار زياد جا مي زنند و چون اين لوله ها در مقابل فشار مقاوم نيستند قسمت انتهايي آنها تغيير شكل مي دهد؛ با اين عمل آب بندي لوله ها از بين مي رودو باعث انتشار دود به محيط اطراف مي شوند. ضمنا چون اين لوله ها را به صورت كونيك مي سازند بايد تا حد خاصي در داخل هم فرو روند تا محكم شوند.. همچنين كارشناسان استفاده از لوله هاي آكاردئوني آلومينيومي را مجاز نمي دانند؛ چون اين لوله ها جنس مقاومي ندارند و از نرمي خيلي بالايي برخوردار مي باشند؛ در مقابل ضربه و فشار مقاوم نيستند و با كوچكترين ضربه از داخل دريچه ي نصب شده روي ديوار با لوله خروجي بخاري بيرون مي آيند، و اگر كوچكترين فشاري به آنها وارد شود مچاله مي شوند و از خاج شدن دود جلوگيري مي كنند. به طور كلي اين لوله ها جنبه تزئيني دارند تا ايمن طرح لوله هاي بخاري ايمني چون با رزوه توليد مي شود و به صورت پيچ و مهره اي در داخل هم قرار مي گيرند، تمام مشكلات و معايبي كه در لوله هاي نوع قبل وجود داشت را از بين مي برد. در اين نوع اگر لوله ها حتي به اندازه ي يك رزوه با هم درگير باشند از استواري و آب بندي بالايي بر خوردار هستند. استفاده از اين نوع لوله ، راحت و به صورت كاملا استاندارد و ايمني مي باشد. قسمت انتهايي لوله ها و زانوها، كه حساسترين قسمت لوله مي باشند در اين نوع لوله ها چون رزوه شده است در مقابل فشار خيلي مقاوم هستند.
اين اختراع در زمينه ماشينآلات كشاورزي و به منظور كاشت مكانيزه سير ميباشد. از طرفي كاشت سير به صورت دستي مستلزم صرف زمان و هزينه بسيار بالا مي باشد و از طرف ديگر با محدوديتهايي كه در دستگاههاي موجود وجود دارد كه شامل 1-تراكم پايين كاشت 2-كاشت با دقت پايين و كاشت چندتايي بذر در برخي از دستگاهها3-زخمي نمودن بذر سير در برخي از دستگاهها4-وزن بالاي دستگاهها كه مستلزم استفاده از تراكتورهاي قويتر ميباشد5-طراحي نادرست كارنده هاي دستگاه و ... باعث شده تا كشاورزان رغبت چنداني براي كاشت با اين دستگاهها نداشته باشند. در اين اختراع سعي شده كه محدوديتهاي ذكر شده به كلي از بين برود.در اين دستگاه با تغيير در موارد ذيل به 1- طراحي سيستم بذر كار جديد به صورت سقوطي بدور از فشار يا برخورد با قطعات دستگاه . 2- طراحي سيستم محركه جديد به صورت ديسكي همراه با پره و بكارگيري آنها در فاصله بين رديفها. 3- طراحي بدنه سبك و مقاوم. 4- طراحي و چيدمان تيغهكارنده جديد به صورت دو رديفه و زيكزاك. 5- مونتاژ تحت زاويه زنجير هاي حامل قاشقهاي بالابر كه باعث شده كمتر ميزان خطا در كاشت را داشته باشد. 6- طراحي منحصر به فرد قاشقهاي بالابر كه از كاشت چندتايي بذر جلوگيري ميكند.
خلاصه اختراع راجع به ماشين حبه كن سير اين اختراع در زمينه ماشين آلات كشاورزي(ماشين آلات كاشت مكانيزه سير)طراحي شدهاست. جهت كاشت سير ابتدا بايد سير خام را به صورت حبه در بياوريم،اين كار در حال حاضر با دست و توسط كارگر انجام ميشود كه مستلزم صرف زمان و هزينه بالايي ميباشد.از طرفي دستگاههاي موجود در بازار براي كاربري كشاوزري طراحي نشدهاند،حبه كردن سير با دستگاههاي موجود باعث مخدوش شدن و خراب شدن بذر سير ميشود چرا كه بذر سير داراي حساسيت بالايي است و با كوچكترين خراش و ضربهاي قابل كاشت نخواهد بود و در صورت كاشت چنين بذري با عدم رويش يا رويش همراه با آفت مواجه خواهيم شدهمچنين در دستگاههاي موجود درصد بالايي از سير به صورت حبه نشده از دستگاه خارج ميشود. جهت حل مشكل موجود مكانيزم حبه كن اين اختراع به نحوي طراحي شده كه مقدار زخمي شدن سير به صفر نزديك است(به صورت كنگره اي كه در نقشه شماره 3 مشخص شده است). اين ويژگي با بهره گيري از شكل و جنس خاص(جنس لايه تماسي از پليمر پلي اورتان) قطعات به كار رفته در مكانيم بدست آمده است. از طرفي دستگاه داراي راندمان بسيار بالايي است و قادر است مقدار 1000 كيلوگرم سير خام را در مدت زمان يك ساعت حبه نمايد مكانيزم حبهكن بكار رفته در اين اختراع هيچ گونه نمونه داخلي و خارجي ندارد
كاشت سير به صورت دستي مستلزم صرف زمان و هزينه بسيار بالا مي باشد از طرف ديگر با محدوديتهايي كه در دستگاههاي موجود وجود دارد (كه شامل:عدم قابليت اتصال به تيلر 2-كاشت با دقت پايين و كاشت چندتايي بذر در برخي از دستگاهها3-زخمي نمودن بذر سير در برخي از دستگاهها -طراحي نادرست كارنده هاي دستگاه و ... )باعث شده تا كشاورزان نتواند در مزارع با مساحت پايين و گلخانه ها و باغچه ها از اين ماشين آلات استفاده نمايند و كشت سير در اين گونه موارد همچنان به صورت دستي انجام شود، همچنين در اين دستگاه با تغيير در سيستم بذركار و محركه،بدنه،چيدمان واحدهاي كارنده،فرد قاشقهاي بالابرنده و طراحي دو طرفه زنجيرهاي بالابر محدوديتهاي موجود از بين رفته است.
موارد یافت شده: 5